1563008.jpg
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl sokeria
2 rkl sokeria
2 dl juustoraastetta
1/2 dl öljyä
n. 11-12 dl hiivaleipä jauhoja
voiteluun 1 muna
pinnalle 1 dl juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, juustoraaste ja öljy ja alusta taikina jauhoilla. Taikina saa jäädä aavistuksen pehmeäksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoiksi. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta ylöspäin. Kohota sämpylät kaksinkertaiseksi. Voitele sämpylöiden pinnat munalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteessa 12-14 minuuttia.