293693.jpg

600g naudanpaistia (tai naudan palapaistia)
100g pekonia
2 dl vettä + herkkusienten liemi
2 rkl riista-kanttarellifondia
1 tl mustapippuria
1-2 sipulia (150g)
1 tlk herkusieniä (200g)
50 g marinoituja valkosipulin kynsiä valutettuna
1/2 dl kylmää vettä + 2 tl perunajauhoja

Leikkaa liha suikaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista suikaleet 2-3 erässä ja siirrä kannelliseen pataan. Huuhdo pannu vajaalla desilitralla vettä joka paiston jälkeen ja kaada liemi lihoille.

Paloittele pekonit ja ruskista ne pannulla sekoittaen. Lisäää ne lihojen joukkoon. Kaada pataan myös herkkusienten liemi. Lisää fondi ja pippuri ja peitä pata kannella. Hauduta  kunnes liha on pehmeää eli runsas tunti.

Kuori kaksi keskikokoista sipulia ja leikkaa pystyyn kapeiksi lohkoiksi. Ruskista sipuleita pekonin rasvassa ja lisää joukkoon paistumaan myös valutetut herkkusienet. Lisää vihannekset lihapataan yhdessä valutettujen valkosipulin kynsien kanssa kypsennyksen loppupuolella ja jatka kunnes sipuli on pehmennyt.  Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää kiehuvaan lihapataan. Anna kiehahataa sekoittaen. Tarjoa esim. perunamuusin tai riisin kera.