228850.jpg

Peruna ohje on peräisin  Pastanjauhantaa blogista. Todella maukkaita...

Ketsuppiset lohkoperunat:

1 kg uusia perunoita, silputtuina tasakokoisiksi veneiksi
muovipussi
1 tl currya
2 tl suolaa
½ dl ketsuppia
mustapippuria
roiskaus soijakastiketta
vajaa ½ dl kasvisöljyä, saa olla vähemmänkin jos sielu sietää
(voit laittaa myös valkosipulia)

Kumoa kaikki ainekset kaupan hedelmämuovipussin pohjalle, viimeisenä
perunalohkot.
Sulje pussi ja huljuttele, että mössö tarttuu tasapuolisesti kaikkiin
perunoihin.
Kaada perunaveneet pussista uunipellille, johon olet tietysti
laittanut sitä ennen leivinpaperin.
Sitten vain uuniin +200 C, pidä puolen tuntia, kääntele puolivälissä.
Vanhojen perunoiden kanssa joutuu kypsytysaikaa pidentämään (40 min).

Pippuripihvit:
Loistava ohje, jonka alkuperää en heti  muista... netistä kiutenkin.

  1. Leikkaa naudan ulkofileestä n 2cm viipaleita. Nuiji nyrkillä kevyesti. 
  2. Sivele liha molemmin puolin ruokaöljyllä, jollet halua paistaa voin,
    tai voin ja öljyn sekoituksessa. Laita pihvi kuumalle pannulle.
  3. Ota hyvä väri pihvin molemmin puolin, ripottele sen jälkeen pinnalle
    aromisuolaa, n 2tl hp-kastiketta,n 2tl sinappia ja kääntele pihviä niin,
    että seos levittyy joka puolelle.
  4. Kaada joukkoon kuohu-, tai ruokakermaa ja
    kääntele pihvejä välillä, hämmennä pannulla olevaa kermaa,
    jolloin se sakenee kastikkeeksi.
  5. Ripottele joukkoon runsaasti pippurisekoitusta.
  6. Hauduttele pihvit kypsäksi kerman joukossa, kaiken kaikkiaan 6-8 min.
    Älä täytä pannua liian täyteen, muuten pannu jäähtyy ja lihasta irtoaa neste
    ja se kuivuu. 2dl kermaa riittää 2-3:lle pihville.

    HP-kastikkeen voit korvata myös mm. Lea & Perrings Chili-valkosipulikastikkeella.