Ranskalaisiin tarvitaan muutama suuri peruna, oliiviöljyä, muutama
valkosipulinkynsi, suolaa sekä jonkinlainen ropsaus pippuria. Perunat
pestään huolellisesti, mutta niitä ei tarvitse kuoria. Leikellään
ranskiksen muotoisiksi, vajaan sentin paksuisiksi tangoiksi. Keitetään
suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia ja valutetaan
lävikössä.

Kuumennetaan pannulla oliiviöljyä ja kokonaisia valkosipulinkynsiä,
kipataan perunat sekaan ja paistetaan jonkin aikaa pannua
heilutellen. Maustetaan pippurilla, minkä jälkeen kumotaan pannun
sisältö öljyineen ja valkosipuleineen esilämmitetylle
uunipellille. Uunin olisi suotava olla noin 230 asteen
lämpöinen. Paistetaan uunissa 20 minuuttia tai kunnes lopputulos on
rapea ja sopiva. Suolaa maun mukaan.

Kannattaa viipaloida perunat suht saman kokoisiksi, jotta lopputulos on tasainen.