keskiviikko, 26. joulukuu 2007
Imelletty perunalaatikko
Sain "Anoppikokelaalta" loistavan ohjeen.
2 kg perunoita (Rosamunda)
3-4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 l maitoa (punaista)
3 rkl voita
Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja survo ne soseeksi. Sekoita jauhot soseeseen ja jätä ne lämpimään paikkaan imeltymään noin 4 tunniksi. Sopiva imeltymislämpötila on noin 50 astetta. Imeltyminen lakkaa jos lämpötila ylittää 80 astetta. Itse imellytin laatikot 50 asteisessa uunissa.
Kun seos on imeltynyt sekoita siihen suola, voi ja maito. Seoksen tulee olla sakean vellin kaltaista.
Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Älä täytä vuokia täyteen koska seos kuohuu helposti uunissa kypsennyksen aikana. Paista laatikoita 150 asteessa 2 tuntia.
Ohjeesta tulee 3 suorakaiteen muotoista vuuallista. Laatikot voi myös pakastaa paistamattomina.
Kommentit