1164895.jpg
Tämän ohjeen löysin muistaakseni hellapoliisin sivuilta. Sovelsin ohjetta hieman Joulupäivän illanistujaisiin.
(Ohjeesta tulee 16 kpl sarvia.)

5½ dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa

Täyte:
100 g kinkkua silputtuna
½ punainen paprika silppuna
150 g juustoraastetta
pippurisekoitusta ja yrttipippurisekoitusta maun mukaan.

Sekoita vehnäjauhot ja rasva nyppimällä ryynimäiseksi seokseksi. Varsinkin voin kanssa (jäi yli perunalaatikosta) voi joutua hieman lämmittämään rasvaa ennen taikinaan lisäämistä (ei kuitenkaan juoksevaksi asti). Liuota kylmään maitoon hiiva ja kaada sekoittaen joukkoon. Sekoita vain sen verran että taikina on tasainen.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi ne pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt kahdeksaan sektoriin.Ripottele täytettä kunkin taikina sektorin leveimpään kohtaan 1-2 rkl täytettä. Käännä rulliksi leveimmästä kohdasta kapeimpaan. Muotoile sarviksi.

Voitele sarvet munalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.