211493.jpg
Käyttämäni pizzapohjan ohje (pellillinen):

1 dl vettä
2 rkl ruokaöljyä
n. 2.5 dl vehnäjauhoja
pussillinen (11g) kuivahiivaa (tai 1/4 osa hiiva palasta)

Sekoita hiiva veteen (kuivahiiva jauhoihin). Lisää öljy ja jauhot. Kannattaa
kokeilla ruokaöljyn tilalla oliiviöljyä. Lisää täytteet ja paista 250 asteessa
noin 15 minuuttia.

Alla joitakin käyttämiäni täyte kombinaatioita:

1 tlk tomaattimurskaa  (yrttimaustettu), jauheliha, sipuli, valkosipuli,
vihreitä oliiveja, sekä emmental juustoa päälle. Jauhelihan maustamisessa
voipi käyttää mielikuvitusta ja saada näin hieman erilaisen pizzan.

Tomaattimurskaa, kinkkua, tonnikalaa, sipuli, valkosipuli, sekä päälle aurajuustoa. Kinkku ruskistetaan kevyesti pannulla ja maustetaan. Tonnikalan voi sekoittaa pilkotun sipulin ja valkosipulin kanssa kulhossa ja maustaa maun mukaan.