Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
(öljyä)
2 isoa sipulia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2-3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattipyrettä (70 g)
1 tlk tomaattmurskaa (400 g)
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
Juustokastike:
4 rkl margariinia (öljyä)
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
0.5 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
Pinnalle: 2 dl Juustoraastetta
Ruskista jauheliha. Lisää hienonnetut sipulit, mausta suolalla ja
paprikajauheella. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet,
tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta 10-15
min. Mausta basilikalla ja oreganolla.
Valmista juustokastike. Sulata margariini. Sekoita joukkoon jauhot.
Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua
hiljalleen 3-5 min koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Liää
juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
Voitele iso suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle
jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle
lihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia
vielä 2-3. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele
pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasossa 40-45 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
lauantai, 7. lokakuu 2006
Kommentit