Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
(öljyä)
2 isoa sipulia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2-3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattipyrettä (70 g)
1 tlk tomaattmurskaa (400 g)
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa

Juustokastike:
4 rkl margariinia (öljyä)
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
0.5 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Pinnalle: 2 dl Juustoraastetta

Ruskista jauheliha. Lisää hienonnetut sipulit, mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta 10-15 min. Mausta basilikalla ja oreganolla.

Valmista juustokastike. Sulata margariini. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 min koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Liää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.

Voitele iso suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle lihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2-3. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasossa 40-45 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.