Vierailessani Prahassa viime vuonna törmäsimme paikalliseen gulassiin, joka on aivan käsittämättömän hyvää...
400-500 g Naudanliha kuutioita
2-3 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
1 tlk kuminaa
2 rkl paprika jauhetta
1 tlk mustaa pippuria
1 tölkki tomaattipyrettä (70 g)
3 dl olutta (miel. tsekkiläistä, esim Pilsner Urquel)
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 tlk meiramia
- Lämmitä öljy kannellisessa pannussa, ja paista pilkotut sipulit kullanruskeiksi. Lisää kumina.
- Lisää naudanlihakuutiot, ruskista kevyesti.
- Lisää tomaattipyree, paprika, pippuri, ja olut.
- Kiehauta, ja vähennä lämpöä. Anna lihan muhia kannen alla mureaksi (noin 1 tunti).
- Sakeuta vehnäjauhoilla.
- Lisää suola, valkosipuli, sekä meirami.
- Anna muhia vielä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit