457627.jpg
Vierailessani Prahassa viime vuonna törmäsimme paikalliseen gulassiin, joka on aivan käsittämättömän hyvää...

400-500  g Naudanliha kuutioita
2-3 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
1 tlk kuminaa
2 rkl paprika jauhetta
1 tlk mustaa pippuria
1 tölkki tomaattipyrettä (70 g)
3 dl olutta (miel. tsekkiläistä, esim Pilsner Urquel)
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 tlk meiramia

 
  1. Lämmitä öljy kannellisessa pannussa, ja paista pilkotut sipulit        kullanruskeiksi. Lisää kumina.
  2. Lisää naudanlihakuutiot, ruskista kevyesti.
  3. Lisää tomaattipyree, paprika, pippuri, ja olut.
  4. Kiehauta, ja vähennä lämpöä. Anna lihan muhia kannen alla mureaksi (noin 1 tunti).
  5. Sakeuta vehnäjauhoilla.
  6. Lisää suola, valkosipuli, sekä meirami.
  7. Anna muhia vielä kannen alla noin 15 minuuttia.
  8. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Mausteiden määrä on ohjeellinen. Itsellä on jo hyvä käsitys siitä mitä tulee laittaa enemmän ja mitä ei. Paprikaa käytän yleensä reiluummin sekä valkosipuli (laitan yleensä koko valkosipulin...).