1223523.jpg

Ohje on peräisin Camellia Panjabin Intialaisesta keittokirjasta. Alla oleva ohje on pieni muunnos alkuperäisestä

500 g broilerin rintafileitä
5 valkosipulin kynttä
0.25 g sahramia (kaupassa saa 0.5g pusseja)
2 silputtua sipulia
5 silputtua punaista chiliä
4 dl maustamatonta jogurttia
0.5 dl ruokaöljyä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl kurkumajauhetta
1 tl inkivääriä
5 dl kanalientä
0.5 tl jauhettua mustapippuria

Mittaa kattilaan vettä niin että broilerin palat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kaksi valkosipulin kynttä ja keitä 3-4 minuuttia. siivilöi liemi ja kaada se pois. Anna Broilerifileiden jäähtyä ja huuhdo ne lämpimässä vedessä.Paloittele.

Liota loput kolme hienonnettua valkosipulin kynttä 1 dl vettä. Liota sahramia 0.5 dl vettä. Soseuta sipulit ja chili. Vatkaa jogurtti.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista sipuli-chilitahnaa 12-15 minuuttia, kunnes se on kullankeltaista. Lisää neilikka, kardemumma, kurkuma ja kaneli. Lisää broilerin palat, valkosipulin liotusvesi ja jugurtti. Peitä kannella ja hauduta noin 10 minuuttia.

Lisää inkivääri ja suola maun mukaan ja hauduta noin 5 minuttia. Lisää kanaliemi.

Hauduta vielä noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä. Lopuksi ripottele pinnalle pippuria ja sahrami uutetta. Sahrami antaa voimakkaan maun joten sen kanssa kannattaa olla varovainen. Liotus veteen laitettua sahramin määrää kannattaa miettiä (0.25g antoi meidän mielestä sopivan voimakkaan maun, mutta jos ei kovin mausteisista ruuista pidä niin määrää kannattaa pienentää).