1019684.jpg

4 Porsaan ulkofilettä tai luutonta porsaankyljystä.
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
½ tl oreganoa
½ tl kurkumaa
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa

Säädä uuni 200 asteeseen. Nosta kyljykset paistinpannuun, lisää vettä niin, että kyljykset peittyvät. kuumenna kunnes vesi kiehuu. Säädä Lämpö pienemmälle ja anna hautua 10 minuuttia.

Sekoita korppujauhot, suola, valkosipulijauhe, pippuri, oregano ja kurkuma yhteen syvällä lautasella. Levitä vehnäjauhot toiselle lautaselle.

Nosta kyljykset kasarista ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Vatkaa kananmunat haarukalla. pyöritä kyljykset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunaseoksessa aj lopuksi korppujauhoseoksessa niin että panerointi tarttuu joka puolelle tasaisesti.

Nosta kyöjykset uunivuokaan, peitä foliolla ja paista uunissa 30 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana.

Hasselbackan perunat

4 uuniperunaa
1½ rkl ruokaöljyä, suolaa, mustapippuria.

Sipulimausteseos: sipuli, 4 valkosipulinkynttä.

Säädä uuni 225 asteeseen. Pese perunat. Leikkaa niihin poikittain kapeita viiltoja. Nosta perunat uuni pannulle tai uunivuokaan. Voitele perunat ruokaöljyllä. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. paista yynissa noin 45 minuuttia. Ota perunat uunista ja riputtele mausteseos niiden pinnalle. Paista vielä noin 15 minuuttia. Kypsyys kannattaa kokeilla tikulla tai haarukalla. Uunin lämmön voi tiputtaa 200 asteeseen jos vaikkapa haluaa tehdä uunikyljykset saman aikaisesti.