1358603.jpg

1 kg luutonta naudan lapaa tai paistia
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
200 g herkkusieniä
170 g pekonia
2,5 dl punaviiniä (pikkupullo)
1 rkl vehnäjauhoja
70g tomaattipyrettä
ruokaöljyä
provencen yrttisekoitusta
suolaa ja mustapippuria

Paloittele liha. Jos käytät tuoreita herkkusieniä, puhdista ja viipaloi ne. Puolita sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi (ei silpuksi!). Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja ruskista liha suuressa kattilassa. Lisää pekoni ja hetkeä myöhemmin porkkanat.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jauhot. Lisää viini ja sienet sekä niin paljon vettä, että ainekset peittyvät lähes kokonaan. Mausta ja sekoita huolellisesti. Hauduta kypsäksi. Lihan laadusta riippuen siihen kestää noin 60 minuuttia (mureampaa saa mitä kauemmin hauduttaa). Tarkista maku ja tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Tarjoile perunoiden kanssa.